浙江省2022年高考英語二輪復(fù)習(xí) 閱讀理解板塊限時(shí)練(一)訓(xùn)練

上傳人:xt****7 文檔編號:106848065 上傳時(shí)間:2022-06-14 格式:DOC 頁數(shù):7 大小:382.50KB
收藏 版權(quán)申訴 舉報(bào) 下載
浙江省2022年高考英語二輪復(fù)習(xí) 閱讀理解板塊限時(shí)練(一)訓(xùn)練_第1頁
第1頁 / 共7頁
浙江省2022年高考英語二輪復(fù)習(xí) 閱讀理解板塊限時(shí)練(一)訓(xùn)練_第2頁
第2頁 / 共7頁
浙江省2022年高考英語二輪復(fù)習(xí) 閱讀理解板塊限時(shí)練(一)訓(xùn)練_第3頁
第3頁 / 共7頁

下載文檔到電腦,查找使用更方便

9.9 積分

下載資源

還剩頁未讀,繼續(xù)閱讀

資源描述:

《浙江省2022年高考英語二輪復(fù)習(xí) 閱讀理解板塊限時(shí)練(一)訓(xùn)練》由會員分享,可在線閱讀,更多相關(guān)《浙江省2022年高考英語二輪復(fù)習(xí) 閱讀理解板塊限時(shí)練(一)訓(xùn)練(7頁珍藏版)》請?jiān)谘b配圖網(wǎng)上搜索。

1、浙江省2022年高考英語二輪復(fù)習(xí) 閱讀理解板塊限時(shí)練(一)訓(xùn)練 閱讀理解板塊限時(shí)練(一) (限時(shí)30分鐘) Ⅰ.閱讀理解 A The Path of Life Garden lies in a 14acre field of paths, wildflowers and open spaces on the banks of the Connecticut River.The garden is a fun place for families.Kids love running through the tree maze (迷宮) and jumping around the

2、 large stone sculptures.Grandparents love bringing their grandchildren back year after year to see what is new and what has stayed the same.More than anything else, the Path of Life Garden is a place for reflection and appreciation. The garden is also a unique place for a family gathering, business

3、 outing or birthday party.If you are interested in hosting an event in the garden, please email us or call 8026749933. In July of each year, the One Drum Festival is held in the Path of Life Garden!This full day celebration aims to bring together drummers from many different traditions. Visitor

4、 information: ?Admission: $6 each (Age: 13 and over); $3 each (Age: 4-12); kids aged 3 and under are free; admission is discounted by 10% for groups of 10 or more. ?Garden hours: Dawn to dusk. ?Food and drink: Full lunch menu is available at Harpoon, which is close to the garden.Visitors are wel

5、e to have picnics in the fields of the garden! ?Touching or climbing: We hope you can protect the garden by not being too rough with our sculptures. ?Animals: Only trained guide and service animals are permitted in the garden.Sorry, but no pets allowed. ?Safety: Please be aware that there is pois

6、on ivy (毒葛) on the edges of the field so you should stay on the path to avoid these plants! 語篇解讀:本文是一篇應(yīng)用文。文章主要介紹了美國一個著名的公園。 1.What do we know about the Path of Life Garden? A.It is intended for children. B.It provides places for activities. C.Visitors can’t find picnics in the garden. D.There

7、are musical performances every day. 解析:選B 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段和第三段的內(nèi)容可知,這個公園可以為家庭、私人或者社會活動提供場地。 2.How much should a couple with two kids aged 2 and 5 pay? A.3 dollars.       B.9 dollars. C.15 dollars. D.18 dollars. 解析:選C 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章Admission部分的內(nèi)容“$6 each (Age: 13 and over); $3 each (Age: 4-12); kids a

8、ged 3 and under are free” 可知,一對夫婦和兩個孩子(分別是兩歲和五歲)參觀公園的價(jià)格是2×6+0+3=15。 3.Which of the following may put you at risk according to the text? A.The tree maze. B.Poison ivy on the edges. C.Guide and service animals. D.Stone sculptures in the garden. 解析:選B 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)最后一段“Please be aware that there is po

9、ison ivy (毒葛) on the edges of the field so you should stay on the path to avoid these plants!”可知,園區(qū)邊緣有毒葛,參觀者應(yīng)在公園的道路上行走,以免有危險(xiǎn)。 B Zheng Xuan works in a “Confucius classroom” at the Metro Deaf School in Saint Paul, Minnesota, the United States.Named after the ancient Chinese philosopher, Confucius sc

10、hools and classrooms are generally run as non-profit public institutions to help foreigners understand China through language and culture classes at overseas universities. Zheng is the first hearingimpaired (聽障的) teacher to have been sent abroad as part of the program, which was establis

11、hed in 2004.She has considered as her personal motto the words of Irving King Jordan, the first deaf president of Gallaudet University in Washington D.C., “Deaf people can do anything hearing people can do, except hear.” Zheng teaches students Chinese Sign Language, basic Mandarin (普通話) and Chines

12、e culture, but municates with her colleagues using American Sign Language and English. Born in Wuhan, Hubei Province, Zheng lost most of her hearing after a medical accident at age 2.She learned to municate by lipreading and entered mainstream education.In 2009, she received a PhD in literature fr

13、om Shanghai’s Fudan University.She refused job offers in Shanghai and Shenzhen, choosing instead to teach at Chongqing Normal University’s special education department — the only one in West China for students who are hearingimpaired.Her hard work won her recognition at the school and it took her o

14、nly two years to bee an associate professor and a mentor (導(dǎo)師) for postgraduate students. She has adapted quickly to the different teaching environment in Minnesota and accepted the opportunity to learn about special education in the US.“Doctor Zheng is one of the most intelligent and thoughtful pr

15、ofessors I have met.Her hard work earns my respect,” Kathy Johnson, director of the SCSU Confucius Institute, said. 語篇解讀:本文是一篇記敘文。文章講述了中國首位聾人女博士鄭璇投身于孔子學(xué)院,在海外傳播中國傳統(tǒng)文化。 4.It can be known from the passage that ________. A.Confucius schools aim to help foreigners understand China B.Zheng Xuan is the

16、 founder of the Confucius Institute program C.Zheng Xuan is famous for her personal education motto D.only hearingimpaired teachers can teach in Confucius schools 解析:選A 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段“Confucius schools and classrooms are generally run ...culture classes at overseas universities”可知,孔子學(xué)院是通過語言和文化課程幫助外

17、國人了解中國的非營利機(jī)構(gòu)。 5.Which of the following is CORRECT about Zheng Xuan? A.She is the first teacher in the Confucius Institute program. B.She was sent abroad to study in Gallaudet University in 2004. C.She is very optimistic about her disability. D.She works under the leadership of Irving King Jorda

18、n. 解析:選C 推理判斷題。根據(jù)第二段“She has considered as her personal motto the words ...‘Deaf people can do anything hearing people can do, except hear.’”可知,鄭璇把“聾人除了聽不到,能做任何正常人能做的事情?!弊鳛樽约旱淖毅憽S纱丝赏浦?,鄭璇對于自己的殘疾非常樂觀。 6.After Zheng Xuan graduated she ________. A.lost most of her hearing in a medical accident B.ha

19、d chances to work in big cities C.became wellknown due to her deafness D.learned lipreading and sign language 解析:選B 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第四段“In 2009, she received a PhD in literature from Shanghai’s Fudan University.She refused job offers in Shanghai and Shenzhen ...”可知,鄭璇在畢業(yè)之后拒絕了上海和深圳的工作邀請。由此可知,鄭璇曾有機(jī)會到大城市工

20、作。 7.What does Kathy Johnson think of Zheng Xuan? A.She is grateful to her. B.She appreciates her very much. C.She is shocked by her. D.She feels sorry for her. 解析:選B 推理判斷題。根據(jù)最后一段“Doctor Zheng is one of the most intelligent and thoughtful professors I have met.Her hard work earns my respect”可知

21、,Kathy Johnson說鄭璇是她見過的最聰明最有思想的教授之一。她的刻苦贏得了Kathy Johnson的尊敬。由此可推知,Kathy Johnson很欣賞鄭璇。 C Studies have shown a direct link between goals and improved performance in both sports and business.Earl Nightingale put it this way, “People with goals succeed because they know where they are going.It’s as si

22、mple as that.” Dr.Maxwell Maltz, author of the classic Psycho-Cybernetics, said that human beings have a built-in goal seeking “success mechanism (機(jī)制)” that is part of the subconscious (潛意識的) mind.This success mechanism is constantly searching for ways to help us reach our targets and

23、find answers to our problems.According to Maltz, we feel better when our success mechanism keeps going after clear targets.All we have to do to use this mechanism is give it a target. One important reason goal setters achieve such outstanding results is that they have learned how to focus and conce

24、ntrate their time, energy and resources (資源) on a single goal, even though it is just for a few hours at a time.One major time management challenge we are facing today is that there are more things available for us to do than anyone could possibly attempt, let alone acplish, in an entire lifetime.If

25、 we are not careful, it is very easy to waste our time on unimportant things. Most significant acplishments are acpanied with difficulties, struggles and failures.Thomas Edison failed over one thousand times before he finally discovered a way to make the light bulb work.It is very rare for somethin

26、g important to be acplished successfully on the very first try.If you want to achieve anything significant, it is likely that you will struggle and fail many times before you finally reach your target.One of the main reasons why people give up so easily in the face of failure is that they lose sight

27、 of their “why”.Goals can help you remember your “big why” when you need to pick yourself up and keep going in the face of difficult situations. 語篇解讀:本文是一篇議論文。要想成功,我們要樹立目標(biāo),并全身心地投入到目標(biāo)上,心中有目標(biāo)就不會輕言放棄。 8.What’s important in achieving success according to Paragraph 3? A.Setting a realistic target. B

28、.Concentrating on your aim. C.Managing your time properly. D.Making the most of your resources. 解析:選B 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段的“One important reason goal setters achieve ...a few hours at a time.”可知,集中所有精力于你的目標(biāo)上,就會有一個好的結(jié)果。 9.What can we conclude from the last paragraph? A.Goals can prevent us giving up easi

29、ly. B.Goals mean achieving more than others. C.Goals get rid of doubts about what we do. D.Goals lead to more difficulties or failures. 解析:選A 推理判斷題。根據(jù)最后一段的“One of the main reasons why people give up so easily in the face of failure is that they lose sight of their ‘why’.”可知,樹立目標(biāo)可以防止我們輕易放棄。 10.W

30、hat is the best title for the text? A.How to set goals? B.How can we succeed? C.Why should we set goals? D.Why should we keep going? 解析:選C 標(biāo)題歸納題。通讀全文可知,文章論述了設(shè)立目標(biāo)的重要性以及益處,告訴我們?yōu)槭裁匆獦淞⒛繕?biāo),故C項(xiàng)為最佳標(biāo)題。 Ⅱ.閱讀七選五 Breaking bad reading habits Are you eager to bee a faster reader? Reading faster isn’t abo

31、ut finishing books without prehension or enjoyment. __11__ To do so, you need to change some bad reading habits. 1.Avoid sounding out the words in your head. Many people sound out the words as they read — either by moving their lips or hearing the words in their head. __12__ This is because it only

32、 allows you to read the words as fast as you can say them, which isn’t very fast at all. 2.__13__ Another mon practice which slows down reading speed hugely is the practice of reading each individual word separately. Instead, you should try to read in chunks (語塊). 3.Overe inefficient eye movement.

33、 When children learn how to read, they are taught to look at each word individually before moving onto the next. __14__ Therefore, this practice makes reading a lot less efficient. 4.Avoid distractions. Many people are slow readers simply because they often read in an inappropriate environment. If

34、you want to read quickly and absorb the material in front of you, you need to avoid all kinds of distractions. Don’t try to read in a loud environment. __15__ Read in a quiet, peaceful environment where reading is your only focus. A.Avoid reading word by word. B.Don’t read the same sentence two or

35、 three times. C.It won’t improve your understanding of the material. D.Otherwise, you’ll find yourself getting distracted and rereading paragraphs. E.However, your eyes are able to take in much more than a single word at a time. F.It’s about learning to pick up the speed and still take in the in

36、formation in an enjoyable way. G.Although it is an effective way of teaching kids how to read, it is not beneficial to reading faster. 語篇解讀:本文是一篇說明文。文章介紹了通過改變不好的閱讀習(xí)慣提高閱讀速度的方法。 11.選F F項(xiàng)中的“It’s about ...”與上文的“Reading faster isn’t about finishing books without prehension or enjoyment.”相呼應(yīng)。 12.選G G項(xiàng)

37、中的it指代上文的“sound out the words as they read”。 13.選A 由下文的“Another ... reading each individual word separately ... in chunks (語塊).”可知,本段主要是講要避免逐字閱讀。A項(xiàng)是對本段內(nèi)容的概括。 14.選E E項(xiàng)與上文的“l(fā)ook at each word individually before moving onto the next”是轉(zhuǎn)折關(guān)系。 15.選D D項(xiàng)與上文的“Don’t try to read in a loud environment.”相呼應(yīng),是上文產(chǎn)生的后果。

展開閱讀全文
溫馨提示:
1: 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
2: 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
3.本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
5. 裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

相關(guān)資源

更多
正為您匹配相似的精品文檔
關(guān)于我們 - 網(wǎng)站聲明 - 網(wǎng)站地圖 - 資源地圖 - 友情鏈接 - 網(wǎng)站客服 - 聯(lián)系我們

copyright@ 2023-2025  zhuangpeitu.com 裝配圖網(wǎng)版權(quán)所有   聯(lián)系電話:18123376007

備案號:ICP2024067431-1 川公網(wǎng)安備51140202000466號


本站為文檔C2C交易模式,即用戶上傳的文檔直接被用戶下載,本站只是中間服務(wù)平臺,本站所有文檔下載所得的收益歸上傳人(含作者)所有。裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對上載內(nèi)容本身不做任何修改或編輯。若文檔所含內(nèi)容侵犯了您的版權(quán)或隱私,請立即通知裝配圖網(wǎng),我們立即給予刪除!