2020版高考英語一輪復習 課時提能練8 Computers(含解析)新人教版
《2020版高考英語一輪復習 課時提能練8 Computers(含解析)新人教版》由會員分享,可在線閱讀,更多相關(guān)《2020版高考英語一輪復習 課時提能練8 Computers(含解析)新人教版(8頁珍藏版)》請在裝配圖網(wǎng)上搜索。
1、課時提能練(八) Ⅰ.閱讀理解 A (2019·贛州質(zhì)檢)With the ever-increasing popularity of online shopping,users' reviews are becoming more and more important.Given that you can't actually touch,see,smell or hear the product you're buying online,these reviews will provide you with valuable information on the product it
2、self.But how far can you trust them? Barnaby Bicken had an unpleasant experience.“I took some friends to a restaurant in Manchester that had excellent reviews on a food website.However,the service was awful and we were ignored most of the time.Later,I wrote a review on the same site only to be told
3、 that the review site owner would not accept any bad reviews—only the good ones.” So,how can you get a useful review?Web expert Hilary Saunders has a few top tips.“If there are only a few reviews of a place,there is a good chance they have been planted by friends or enemies.If there are many review
4、s,start by dropping the most extreme comments.Also,watch out for similarities in style between reviews from people with different usernames,particularly if those reviews were placed about the same time.The best thing is to look for reviewers who show some relevant knowledge of the product they are r
5、eviewing.” Some companies seem to be contributing to the problem.A publishing house offered gift vouchers(購物禮券) to anyone who would give their textbook a five-star review.But not all online companies operate like this.“Amazon works hard to keep the completeness of its customer reviews,”said a spoke
6、sperson for the company.“We have very clear guidelines,and when a customer reports a review that he feels is inappropriate,we check,and may take it down.” So,next time you see that five-star review for something you want to buy,be aware—it could be the work of a false reviewer! 【語篇解讀】 本文是一篇說明文,主要介
7、紹了隨著網(wǎng)上購物越來越受歡迎,使用者的評價變得越來越重要。但是,這些評價的可信度到底有多高呢? 1.What does“them”in Para.1 refer to? A.Products. B.Users. C.Reviews. D.Buyers. C [代詞指代題。them指代上文中的名詞復數(shù)形式,上文的復數(shù)名詞有reviews和buyers,再根據(jù)下文的關(guān)于網(wǎng)上評價未必都和事實相符的例子可知,這里應(yīng)選C項。] 2.What does Barnaby Bicken's story imply? A.The food served was awful. B
8、.Not all reviews are believable. C.Many people are easily cheated. D.He likes to write bad reviews. B [推理判斷題。Barnaby Bicken選擇了一家網(wǎng)評很好的飯店吃飯,結(jié)果發(fā)現(xiàn)飯店的服務(wù)質(zhì)量非常糟糕,自己想如實寫一個評論發(fā)表,但又不被接受。該例子是對第一段最后一句“這些評論可信度有多高?”的回應(yīng),故該例子是說明網(wǎng)上評價未必都和事實相符,因此選B項。] 3.What reviews of products are useful? A.Those by competitors.
9、B.Those by different users. C.Those with good comments. D.Those with related information. D [細節(jié)理解題。根據(jù)文章第三段中的“The best thing is to look for reviewers who show some relevant knowledge of the product they are reviewing”可知,最好是尋找那些對評論的產(chǎn)品有相關(guān)知識的網(wǎng)評者,故有相關(guān)信息的那些評論是有用的,因此D選項符合題意。] 4.How does Amazon deal wit
10、h the customer reviews? A.It helps to finish the reviews. B.It pays attention to the bad reviews. C.It offers gifts for the good reviews. D.It tries to make the reviews objective. D [推理判斷題。根據(jù)文章第四段中的“Amazon works hard to keep the completeness of its customer reviews”和“We have very clear guidelin
11、es,and when a customer reports a review that he feels is inappropriate,we check,and may take it down”可知,亞馬遜公司努力保持顧客評論的完整性,處理顧客所反映的不恰當?shù)脑u論,因此可以說該公司盡量保持評論的客觀性,因此答案為D選項。] B (2019·南寧聯(lián)考)Researchers have created a backpack that has a computer and medicines in it that can help even untrained soldiers save
12、 the lives of wounded troops.Wounded soldiers have a better chance of survival if they get help soon after being hurt and are quickly taken to a hospital or clinic.But soldiers who do not have medical training may not know how to help their injured friends. Doctors and engineers have developed what
13、 they call an“intelligent backpack”.It has a computer and electronic measuring devices.The backpack also has robotic instruments and medicines ready to be given to injured troops. About 16 doctors and engineers from the University of Pittsburgh,Carnegie Mellon University and several other places ar
14、e working on the project.The US Department of Defense has given money to the project. Ron Poropatich leads the project.He is a retired Army surgeon.He says the backpack will help soldiers care for those who are injured.The devices included in the backpack can monitor a person's heart rate and blood
15、 pressure.The robotic instruments can even tell whether the soldier has a collapsed lung. The intelligent backpack's computer can compare information gathered about the injured soldier with thousands of similar cases,and quickly tell the best methods to save the soldier's life. Sometimes,it is not
16、 always possible to quickly remove the injured soldier from the battlefield.So,Dr.Poropatich says,the researchers hope to create a backpack that will have devices that can keep a soldier alive for a long time.Dr.Poropatich hopes the backpack and its instruments will be ready for testing on animals i
17、n about three years. 【語篇解讀】 本文是一篇說明文,介紹了研究者發(fā)明的一種“智能背包”,內(nèi)有電腦、藥物等,可以及時救助傷員。 5.What can we learn from the first paragraph? A.Soldiers should have taken medical training. B.Most of the soldiers can't use the backpack correctly. C.The backpack can play a big part in the battlefield. D.Wars or battl
18、es have brought harm to the world. C [推理判斷題。根據(jù)文章第一段中的“Wounded soldiers have a better chance of survival if they get help soon after being hurt and are quickly taken to a hospital or clinic”可以推測出,這種“智能背包”能夠在戰(zhàn)場上發(fā)揮重要作用。] 6.How many kinds of items are mentioned in the backpack? A.2. B.3. C.4.
19、 D.5. C [細節(jié)理解題。根據(jù)第二段中的“It has a computer and electronic measuring devices.The backpack also has robotic instruments and medicines ready to be given to injured troops”可知,“智能背包”里的物品有四種,故選C。] 7.What can we know according to Ron Poropatich? A.The project got support from the whole world. B.The r
20、obotic instruments can monitor lungs. C.The injurer's heart disease can be cured. D.The devices can adjust soldiers' blood pressure. B [細節(jié)理解題。根據(jù)第四段中的“The robotic instruments can even tell whether the soldier has a collapsed lung”可知,這種裝置可以指出士兵的肺是否萎陷,即這種裝置可以監(jiān)測肺的情況,故選B項。] 8.Which of the following i
21、s the best title for the passage? A.Researchers and Their Wonderful Discovery B.Medical Care Tested on the Wounded Soldiers C.Robotic Devices Used in the Battlefield D.Emergency Medical Care in a Backpack D [主旨大意題。通讀全文可知,本文主要介紹了一種可以及時向傷員提供緊急醫(yī)療救助的“智能背包”,故選D。] Ⅱ.完形填空 (2019·南寧聯(lián)考)How important is
22、 it to offer our love,especially to those who are closest to us,with no strings attached?The __1__ of the expression“no strings attached”may go back to ancient times when __2__ were written on parchment(羊皮紙) that was rolled up and __3__ with a string. An unknown author beautifully __4__ the no-stri
23、ngs-attached love in her heartfelt story titled The Rock. As she grew older her teenage daughter became increasingly rebellious(叛逆的).It was late one night when the police __5__ her daughter for drunk driving.She had to go to the police station to __6__ her daughter up. They didn't __7__ until the
24、next afternoon.She broke the __8__ by giving her daughter a small gift-wrapped box.Her daughter __9__ opened it and found a little __10__ inside. Her daughter rolled her __11__ and said,“Cute,Mom,what's this for?” “Read the card,”she __12__. Her daughter took the card out of the envelope in the b
25、ox and __13__ it.Tears started to trickle down her daughter's cheeks.Her daughter got up and hugged her as the __14__ fell to the floor. __15__ the card were these words:“This rock is more than 200,000,000 years old.That is how long it will take before I __16__ you.” This mother is not saying,“I w
26、ill love you __17__...”Instead she says that she will love her daughter forever and nothing can change that.No __18__ attached. When we learn to __19__ like that,I think we'll understand the words of Emmet Fox,who said,“If you could only love enough,you could be the most __20__ person in the world.
27、” 【語篇解讀】 本文通過描述一位母親送給叛逆的女兒一塊小石頭和卡片留言的故事告訴我們,什么是對于最親近的人的無條件的愛。 1.A.meaning B.origin C.influence D.change B [根據(jù)下文“go back to ancient times”可知,這個短語可以追溯到古代,故此處指該短語的起源(origin)。] 2.A.numbers B.names C.documents D.diaries C [根據(jù)語境可知,此處表示文件(documents)是寫在羊皮紙上的。] 3.A.secured B.covered C.
28、commented D.hidden A [根據(jù)語境可知,此處指文件寫在羊皮紙上,并卷起來,用繩子系緊。A項意為“系緊”;B項意為“覆蓋”;C項意為“評論”;D項意為“隱藏”,故選A。] 4.A.publishes B.proves C.a(chǎn)nalyses D.describes D [一位不知名的作家在她的標題為The Rock的故事中完美地描述(describes)了這種感人肺腑的無附帶條件的愛。] 5.A.blamed B.charged C.a(chǎn)rrested D.challenged C [根據(jù)下文的“her daughter for drunk drivi
29、ng.She had to go to the police station”可知,作家的女兒酒駕,被警察逮捕(arrested)了。] 6.A.pick B.bring C.take D.send A [根據(jù)語境可知,此處指作家去警局接女兒。pick sb.up“(開車)接某人”。] 7.A.speak B.a(chǎn)rrive C.work D.rest A [根據(jù)上文作家去警局接女兒和下文作家通過送女兒一個包裝好的禮物來打破這種“沖突”(conflict)可知,母女二人一直沒有說話。] 8.A.promise B.law C.hea
30、rt D.conflict D [參見上題解析。] 9.A.eagerly B.casually C.immediately D.secretly B [作家的女兒隨意地打開盒子,發(fā)現(xiàn)里面有一塊小石頭。根據(jù)上文講述母女二人互不理睬,此處收到母親的禮物,女兒應(yīng)是一種隨意的態(tài)度。故選B。A項意為“急切地,渴望地”;C項意為“立刻”;D項意為“秘密地”。] 10.A.toy B.ring C.pen D.rock D [根據(jù)文章倒數(shù)第三段中的“This rock is more than 200,000,000 years old”可知,此處指發(fā)現(xiàn)盒子里有一塊
31、小石頭。與上文的“The Rock”呼應(yīng)。] 11.A.legs B.eyes C.hands D.shoulders B [根據(jù)上文可知,母女二人發(fā)生了“沖突”,故此處作家的女兒應(yīng)是翻著白眼說道。roll one's eyes“翻白眼”。] 12.A.constructed B.instructed C.reviewed D.a(chǎn)nalysed B [此處指作家在女兒看到小石頭不明就里的詢問下,指示女兒讀盒子中信封里的卡片,故B項正確。A項意為“建造,構(gòu)造”;C項意為“復習”;D項意為“分析”。] 13.A.wrote B.opened C.r
32、ead D.enjoyed C [根據(jù)上文中的“Read the card”可知選C。] 14.A.parchment B.gift C.letter D.card D [根據(jù)上文可知,此處是指卡片掉在了地上。] 15.A.On B.With C.For D.At A [根據(jù)語境可知,此處表示“卡片上寫著這些話”。表示“在……上”,應(yīng)用on。] 16.A.look forward to B.pay attention to C.give up on D.take care of C [根據(jù)下文的“Instead she says that
33、 she will love her daughter forever and nothing can change that”可知,該處指作家永遠不會放棄自己的女兒。A項意為“盼望”;B項意為“注意”;C項意為“放棄”;D項意為“照顧”。故選C。] 17.A.though B.until C.because D.if D [根據(jù)下文可知,作家表示會永遠愛女兒,并且不會改變。因此此處表示“這位母親不是說‘如果……我會愛你的’”,突出作家無附帶條件的愛。] 18.A.strings B.words C.warnings D.threats A [根據(jù)上文可知,此處表示“無附帶條件的”,故選A項。] 19.A.teach B.love C.think D.support B [全文都是講述“愛”,因此作者此處發(fā)出感慨“當我們學會像那樣愛的時候,我認為我們就會理解Emmet Fox的話”,因此B項符合文意。] 20.A.poor B.courageous C.powerful D.honest C [根據(jù)上文可知,此處用Emmet Fox的名言結(jié)束文章,呼應(yīng)上文,強調(diào)“愛”很重要,即如果你能夠足夠多地去愛,那么你就是這個世界上最強大的人。] - 8 -
- 溫馨提示:
1: 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
2: 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
3.本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
5. 裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責。
6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 起搏器護理查房優(yōu)選ppt資料
- 基于用戶行為相似好友推薦系統(tǒng)課件
- 人教a版高考數(shù)學(理)一輪課件44函數(shù)yasin(ωxφ)的圖象及三角函數(shù)模型的簡單應(yīng)用
- 如何合理使用高血壓藥物專題宣講
- 廢棄紙張的危害課件
- 第8課 鳥語花香(1)
- 廣告投放模板
- 七年級英語下冊 Unit 6 I’m watching TV Self check 課件 (新版)人教新目標版
- 小學數(shù)學教學課件第7課時-約分
- 真北方說課模版課件
- 小學五年級語文下冊第四單元青山處處埋忠骨作業(yè)課件新人教版3
- 看清“三股勢力”的真實面目主題團會課件
- 人琴俱亡(教育精品)
- 新員工入安全培訓課件
- 九年級政治全冊 第10課 第2站 培育民族精神課件2 北師大版